του Hans Drager

“Κάθε επιστήμη με τα «κορώνα – γράμματά» της (δηλ. με την μια και με την άλλη πλευρά του νομίσματος αντίστοιχα), από την ακριβέστερη θετική επιστήμη μέχρι και την ηθική, υπήρξε πάντα και εξακολουθεί να είναι από τα ίδια τα θεμέλιά της, και πολύ πριν ακόμα από τους Ναζί, η λογική της φονικής αγοράς του αποκλεισμού των αντιθέσεων (‘tertium non datur’, ‘νόμος της του τρίτου αποκλείσεως’).” SPK/PF(H).

“Είναι πάντα επικίνδυνο να αναθέτουμε σε γιατρούς και επιστήμονες αποφάσεις που είναι τελικά ηθικές και πολιτικές. Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των επιστημόνων”. (Didier Raoult, ίσως ο μεγαλύτερος Γάλλος ιολόγος)

Στις μέρες μας οι ιατρικές ανακοινώσεις έχουν το ίδιο βάρος όπως στο παρελθόν η εκκλησιαστική υπαγόρευση της πίστης. Εκείνη την εποχή ήταν η Ιερά Εξέταση, σήμερα είναι η δήθεν αντικειμενική φυσική επιστήμη, η οποία, όπως ομολογούν οι σοβαρότεροι μεταξύ των εκπροσώπων της, πρέπει να αναθεωρεί τις επιστημονικές αιτιολογήσεις της κάθε τρία χρόνια.

Η ειδωλολατρία της δήθεν υγείας και η δαιμονοποίηση της αρρώστιας είναι το σύγχρονο δόγμα της σωτηρίας / ίασης που διεισδύει στα πάντα και επικρατεί στις μέρες μας, ενώ η παλιά πίστη σε δαίμονες αντικαταστάθηκε με την σύγχρονη τρέλα για την εξάπλωση των ιών.

“Κάθε ιατρική περιέχει αναγκαστικά μέτρα εξόντωσης” και “Ο Χίτλερ (είναι) ο πρώτος υπηρέτης του γιατρού”. Το έγραψε το 1933. Από το 1941 εξέτασε τα κεφάλια και τους εγκεφάλους των παιδιών που είχαν υποστεί ευθανασία στο Μπρέσλαου. Ακόμη και μετά τον πόλεμο συνέχισε να υπερασπίζεται την ευθανασία = EuthaNAZIα. Ποιος; Ο γιατρός Viktor von Weizsäcker[i], θείος του τέως Γερμανού προέδρου Richard von Weizsäcker.

Μια κατηγορία που διατυπώνουν επανειλημμένα οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά των επικριτών των μέτρων κατά του Κορωνοϊού, είναι ότι αυτοί συγκρίνουν τα μέτρα αυτά με την τρομοκρατία που ασκήθηκε υπό το ναζιστικό καθεστώς κατά των ασθενών, των μειονοτήτων και των ομάδων και ατόμων που δεν συμμορφώνονταν με το καθεστώς.

Εναντίον αυτής της κατηγορίας πρέπει να επισημανθεί ότι, στην πραγματικότητα, τα μέτρα που λαμβάνονται με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Covid-19, – δηλ. από την μία η κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται από το Σύνταγμα όπως η ελευθερία της κυκλοφορίας, η ελευθερία του συνέρχεσθαι, στην Ιταλία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία, η απαγόρευση των διακρίσεων, και από την άλλη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αρχικά εναντίον ορισμένων επαγγελματικών ομάδων (Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα), αλλά σύντομα εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού (Αυστρία), η υποκίνηση μίσους εναντίον ομάδων του πληθυσμού, όπως αυτοί που αρνούνται τον εμβολιασμό, η απόλυτη επιτήρηση του πληθυσμού που επιτυγχάνεται με τα μέσα της τεχνολογίας της πληροφορικής, η ευθυγράμμιση των ΜΜΕ και η δίωξη κάθε αντίθετης γνώμης -, όλα αυτά φανερώνουν ένα πράγμα: Φανερώνουν ότι με την αρρώστια και με την πρόφαση της καταπολέμησής της, παράγεται πολιτική.
Και αυτή η πολιτική σήμερα έχει ένα κοινό παρονομαστή με τα μέτρα που το 1933 και έπειτα οδήγησαν στην εγκαθίδρυση του ναζιστικού καθεστώτος.

Αυτός ο κοινός παρονομαστής είναι τόσο προφανής όσο και εντελώς παραγνωρισμένος. Ονομάζεται: Σωτηρία & Υγεία, ή, συλλαβισμένο στα Γερμανικά HEIL&GESSUNDHEIT, όπως ΧΑΙΡΕ ΥΓΕΙΑ & ΕςΕς.[ii]

Ο πυρήνας του ναζισμού, τότε όπως και τώρα, είναι ο πόλεμος κατά της αρρώστιας για τη ΣΩΤΗΡΙΑ των απολιθωμένων συνθηκών, η εξάλειψη της απελπισίας, του πόνου και της αποσύνθεσης με την εξάλειψη των φορέων τους προς όφελος της καπιταλιστικής διαδικασίας εκμετάλλευσης.

Ο ναζισμός από το 1933 και μετά δεν ήταν τίποτε άλλο από μια δολοφονική απόπειρα θεραπείας σε μαζική κλίμακα κατά της ασθένειας. Στο όνομα του HEIL&GeSSundheit.

HEIL&GeSSundheit, αυτή η τρομοκρατική ιατρική αυταπάτη στρεφόταν εναντίον όλων όσων είχαν διαγνωστεί ως άρρωστοι, και αυτοί ήταν οι Εβραίοι, οι λεγόμενοι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι (γυναίκες και άνδρες), οι ασθενείς (275.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο πρόγραμμα ευθανασίας Τ 4), οι πολιτικοί αντίπαλοι (“παγκόσμια πανούκλα ο κομμουνισμός”), οι χριστιανοί, οι καλλιτέχνες, οι άστεγοι, όλοι όσοι δεν ήταν αρεστοί.

Ο κύβος συμβολίζει την ευθραυστότητα ολοκλήρου του οικοδομήματος της επιστήμης. Δεν πρόκειται για μια αναπόφευκτη μοίρα στην οποία είμαστε υποταγμένοι ως είδος, αλλά μπορούμε να ξανακτίσουμε τον κόσμο στα μέτρα μας.

Λίγη σημασία έχει ότι η επιστήμη στην οποία αναφέρονταν τότε οι “σωτήρες”, η φυλετική υγιεινή ή ευγονική, όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάστηκε, μετά την καταστροφή θεωρήθηκε ψευδοεπιστήμη. Τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, αλλά κυρίως ο εμβολιασμός, θεωρούνται επίσης αναντίρρητα, επικαλούμενα το υποτιθέμενο αλάθητο της επιστήμης.

Ή μήπως η επιστήμη της κληρονομικότητας των λεγόμενων κληρονομικών χαρακτηριστικών, που ανακάλυψε τον 19ο αιώνα ο Μέντελ, ένας αποτυχημένος καθηγητής που μεταλλάχθηκε σε μοναχό, και που σήμερα ονομάζεται γενετική για συντομία, με την προγεννητική διάγνωση και τα παιδιά που παράγονται στο εργαστήριο μέσω επεμβάσεων στη λεγόμενη βλαστική γραμμή, δηλαδή στα κύτταρα εκείνα που θα συνεχίσουν να ζουν σε κάθε γενιά από τον Αδάμ και την Εύα και στο μέλλον, είναι κάτι διαφορετικό από την ευγονική, η οποία έχει ανακηρυχθεί ψευδοεπιστήμη;

Ή, για να επιστρέψουμε στην τρέχουσα κατάσταση, είναι οι λεγόμενες έρευνες “κέρδους λειτουργίας” που διεξάγονται από ιολόγους σε εργαστήρια υψίστης ασφαλείας από τις αρχές της νέας χιλιετίας, δηλαδή η γενετική τροποποίηση μικροοργανισμών, π.χ. ιών νυχτερίδων, για να γίνουν πιο “ιογενείς”, δηλαδή να αυξηθεί η μεταδοτικότητά τους και να γίνουν έτσι πιο επικίνδυνοι, κάτι άλλο από ψευδοεπιστήμη;[iii]

Το ακόλουθο έγγραφο “Ενάντια σε κάθε επιστήμη” διανεμήθηκε από το Μέτωπο Ασθενών Αυστρίας με αφορμή το “Συμποσίου της Βιέννης για το ρόλο της Ιατρικής κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής” 5-7 Νοεμβρίου 1998, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της πόλης της Βιέννης, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Σχολή Ιστορικών Επιστημών, Καθηγητής Spann.

Η αφορμή αυτή, σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου, μπορεί κάλλιστα να ξεχαστεί, καθώς δεν ήταν η αιτία για τη συγγραφή και τη διανομή του παρόντος εγγράφου. Ωστόσο, ίσως είναι χρήσιμο να ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις συγκυρίες αυτού του συμποσίου και στον ίδιο τον τόπο διεξαγωγής του.

Πρώτα απ’ όλα, ο τόπος διεξαγωγής: Το ψυχιατρικό νοσοκομείο της πόλης της Βιέννης στο Baumgartner Höhe με το συνδεδεμένο με αυτό σανατόριο και ίδρυμα νοσηλείας “Am Steinhof” αποτελούσε κέντρο της ιατρικής δολοφονικής μηχανής. Από εκεί, πάνω από 7.500 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί ως ανίατοι μεταφέρθηκαν στην κλινική δολοφονίας στο κάστρο Hartheim κοντά στο Linz, όπου δολοφονήθηκαν με θανατηφόρες ενέσεις. Από το 1941 και μετά, άνοιξε ένα παιδικό τμήμα με την ονομασία “Spiegelgrund” στην κλινική “Am Steinhof”, όπου δολοφονήθηκαν περίπου 800 παιδιά μέχρι το τέλος του πολέμου. Μεταξύ άλλων, ο παιδίατρος Άσπεργκερ, ο οποίος έγινε διάσημος μετά τον πόλεμο ως ειδικός στον “αυτισμό” και ήταν τότε επικεφαλής του τμήματος θεραπευτικής αγωγής της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Βιέννης, παρέπεμψε περίπου 40 αυτιστικά παιδιά, τα οποία θεωρούσε αδιάφορα επειδή ήταν ανίκανα να μάθουν, σε αυτό το παιδικό τμήμα ως “ηλίθια”, όπου δολοφονήθηκαν με τη γνώση του.[iv]

Όσον αφορά τη χρονολογία του συνεδρίου: Αποτελεί έκφραση της λεγόμενης “κουλτούρας της μνήμης”, δηλαδή της δημιουργίας μνημείων στους τόπους των ιατρικών εγκλημάτων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Μια “κουλτούρα της μνήμης”, η οποία με τη σειρά της αποτελεί μέρος της λεγόμενης αναμέτρησης με το παρελθόν, η οποία κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 επιχείρησε να εξετάσει “αυτοκριτικά”, τρόπον τινά, το ρόλο της ιατρικής.

Το τι πρέπει να θεωρηθεί μια τέτοια “κουλτούρα μνήμης” εκφράζεται από έναν πρώην μαχητή της αντίστασης, αφού διάβασε το έγγραφο και έμαθε για τις δραστηριότητες των συντακτών του, του Μετώπου Ασθενών Αυστρίας, ως εξής:

“Δεν ωφελεί να μετατρέψουμε τις ναζιστικές κλινικές σε μνημεία. Οι αναμνηστικές πλάκες κατά του ναζιστικού φασισμού δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό. Η αντίσταση πρέπει να συνεχιστεί. Το μέτωπο των ασθενών μάχεται πραγματικά στην πρώτη γραμμή, δηλαδή κατά του γενετικού φασισμού. Απελευθερώσαμε με τα όπλα ανθρώπους από τα ιδρύματα ευθανασίας τη δεκαετία του ’40 και τους κρύψαμε στους αγρότες. Δεν ήθελαν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια (ευθανασία) ή να πεθάνουν καθόλου. Απλώς ήθελαν να ζήσουν διαφορετικά. Και σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο: όποιος ζητάει σήμερα ευθανασία ενισχύει την ιατρική τάξη. Τότε ήδη και σήμερα πάλι, πολύ περισσότερο, πολύ χειρότερα. Είναι αλήθεια: Δεν κυβερνούν οι κυβερνήσεις, αλλά οι γιατροί. Το σύστημα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί από την Αριστερά ή τη Δεξιά, αλλά πρέπει να καταστραφεί στα θεμέλιά του και να οικοδομηθεί κάτι νέο”. (Δημόσια δήλωση 1998. Εκπρόσωπος των διωκόμενων από τους Ναζί στο Burgenland, τότε στη στρατιωτική αντίσταση κατά της ναζιστικής δικτατορίας).

Hans Drager

Ακολουθεί στη συνέχεια, κατόπιν αιτήσεως του υπογράφοντος και με την ευγενική άδεια της PF/SPK(H), το φυλλάδιο με το κείμενο που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στο συμπόσιο Medicine under National Socialism. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Patientenstimme – Organ des pathopraktischen Patientenwiderstands, Heft 3/4, Βιέννη 1998 (Φωνή των Ασθενών – Όργανο της πάθο-πρακτικής αντίστασης των ασθενών, τεύχος 3/4) http://www.spkpfh.de/PATST45.html

Σημειώσεις για τους αναγνώστες:
α) Οι υποσημειώσεις που παραθέτω στο κείμενο του φυλλαδίου (από την υποσημ. 5 και ακολούθως), δεν είναι, αυστηρά μιλώντας, υποσημειώσεις, αλλά επεξηγήσεις του μεταφραστή στο κείμενο.
β) Αν θέλετε να εμβαθύνετε σε αυτά τα θέματα, θα βρείτε μια λεπτομερή περιγραφή στην ελληνική γλώσσα στο έγγραφο Zahlen und Ueberzaehlige (Αριθμοί και υπερμετρήσεις) http://www.spkpfh.de/Zahlen_und_Ueberzaehlige_GR.htm

Ενάντια σε κάθε επιστήμη

Από τη ΛΟΓΙΚΗ του Ολοκαυτώματος στη Γενετική ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Συντάχθηκε από την PF/SPK(H)

Διεπιστημονική πρωτογενής καθολικότητα –

[Abt. transdisziplinaer-aprioristische Universalistik].)

Εν γένη ισχύει (ειδικότερα, βλ. παρακάτω):

Η επιστήμη στο αποτέλεσμά της είναι το αίσχος και η ντροπή του Άουσβιτς, της Χιροσίμα, και τα σκουπίδια της επιστήμης ήδη έχουν γεμίσει το σύμπαν (δορυφόροι, κλπ.).

Φταίει μόνο η λανθασμένη χρήση της επιστήμης; Ούτε για αστείο. Η τεχνολογική πρόοδος, οι ανέσεις για τις «μάζες», η ευημερία, τα επιτεύγματα της ιατρικής, και  με αντάλλαγμα το Τίμημα. Η ίδια η τιμή, οι τιμές, τόσο οι ψηλές όσο και οι φτηνές, όλες οι τιμές, η τιμή και ως αξία (γερμ. Wert, λατ. valere) [το ισότιμο, το «Aequivalent», εν συντομία (στα γερμανικά): «Scheissegalgesund, Verwurschtelegalscheiss!»,* ακόμα και ως ιερότατη ‘ίαση’, ως ιερότατο HEIL (‘χαίρε Σωτήρα’, ‘χαίρε Ιατρέ’), ως ‘υγεία’, ως GeSSundheit, ακριβώς αυτή η θηριώδης ναζί-ηλίθια φαντασιοπληξία, υπεραρκετά γνωστή ώστε να προκαλεί εμετό, και όχι μόνο στα δικά μας μέρη: Ανθρωποθυσίες, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι και οι τελευταίοι ιερείς-ιατροί, οι μάγοι-ιερείς, οι σαμάνοι. Ήταν πράγματι μόνο προ-επιστημονική, μόνο προ-εμπειρική, αυτή η ανθρωποθυσία, το υψηλότατο τίμημα για τη δόξα των θεών; Οι από τότε αυξανόμενες ομαδικές σφαγές, οι μαζικές καταστροφές σε καιρό πολέμου και ειρήνης, μιλάνε υπέρ του αντιθέτου, δηλαδή υπέρ της προόδου της επιστήμης. Σχεδιασμένες και εκτελεσμένες από την εκάστοτε τάξη των ιατρών, με αφορμή την αρρώστια, και οπωσδήποτε ως δικαιολογία μετά. Αυτό λοιπόν το τίμημα, για ποια(;) πρόοδο, ιδιαίτερα από τότε που και σεις, αγαπητοί αναγνώστες, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι φέρετε μαζί σας, στην «κληρονομική σας καταβολή», κάτι «άρρωστο», ναι, εσείς οι ίδιοι, και όλοι οι άλλοι.

Στα θεμέλια της η επιστήμη είναι αυτό που από πάντα μας μετέβαλε σε εμπορεύματα μοναδικής χρήσης (δηλ. για πέταμα) και που μετέβαλε, σε αντάλλαγμα, τα εμπορεύματα (το χρήμα, η πίστωση) σε είδωλα. Η θεμελιώδης επιστημονική έρευνα; Ένα ηλίθιο αστείο. Η επιστήμη έχει απολυθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά αντί να αποχωρεί, σπρώχνει όλο και περισσότερο για να φανεί σε πρώτο πλάνο (εμπόριο με τράπεζες οργάνων, γενετική = γενοκτονία). Όλα αυτά έχουν εμβολιαστεί σε όλους μας εδώ και χιλιετίες ως λογική (λογικά! = άξιος! = εντάξει! = αυτονόητο!). Είμαστε τόσο πολύ προσαρμοσμένοι σ’ αυτήν την φονική ανοησία ώστε, για μας ως επιστήμονες και ουμανιστές (ανθρωπιστές), δηλ. ως επιστήμονες του πνεύματος και ως επιστήμονες της φύσης, ακόμα και ως «άποροι» ή ως «υπό-διαφωτισμένοι» εξ’ αιτίας μιας δήθεν σωματικής ή πνευματικής αναπηρίας ή φτώχιας, με λίγα λόγια: ως «ηλίθιοι» δηλ. ως πάσχοντες από «ιδιωτεία», ως «ανάπηροι ηλίθιοι» ή έστω και μόνο ως «βλάκες» [Schwachmatiker («διανοητικά καθυστερημένοι»)] -, αυτή (η φονική ανοησία) έχει γίνει εγγυητής και θεμέλιο (και ακόμα μια «θεμελιώδης επιστήμη») της υπερηφάνειάς μας και της δήθεν φιλανθρωπίας μας. Όλοι εγγυώνται! Και εμείς!  Για τίποτα! Αλλά ένα μέρος (SPK/PF(MFE)) κατάφερε τουλάχιστον να ντρέπεται ολοκληρωτικά για όλα αυτά. Να προσβάλλετε (με αρρώστια) αυτούς που σας προσβάλλουν (με αρρώστια) [Kraenkt die Kraenker]! Με ποιον άλλο τρόπο εκτός από την πρακτική μέσω της αρρώστιας (Pathopraktik) μπορείτε να πάρετε αποστάσεις, να διαφοροποιηθείτε και να αλλάξετε;!

Ό,τι υπήρξε αφορμή για την παρακάτω προκήρυξη, μπορείτε, παρακαλώ, να το ξεχάσετε. Ήταν μόνο μια αφορμή, και όχι ο λόγος, όχι η αρχική αιτία που υφίσταται στη δική σας και στη δική μας στάση απέναντι στην αρρώστια. Εμείς, για αυτόν τον λόγο και εξ’ αιτίας όλων των αιτίων που προξενούν αφορμές (αντίφαση στην ταύτιση της αρρώστιας και του καπιταλισμού), είμαστε απόλυτα ταγμένοι υ π έ ρ  της αρρώστιας (επαναστατικό σημείο). Αλλά για μας δεν πρόκειται για τον εαυτό μας γιατί, εφ’ όσον εμείς ήμαστε αρκετά ισχυροί μέσω της αρρώστιας, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τους ιατρούς εδώ και δεκαετίες. Και όσον αφορά εσάς; Πρέπει τουλάχιστον να σας συμπονούμε ή πρέπει, έστω και κρυφά, εσείς οι ίδιοι να λυπηθείτε τον ίδιο τον εαυτό σας; Μπορεί να συμβεί και κάτι τέτοιο.

Η προκήρυξη που ακολουθεί έχει μοιραστεί σε εκατοντάδες αντίγραφα. Ενάντια σε φράξιες και μικρο-φράξιες (π.χ. ενάντια σε μια διαδήλωση φοιτητών της ιατρικής στη Βιέννη με εχθρικό περιεχόμενο για τους ασθενείς), συγκεκριμένα ενάντια σε ένα ασήμαντο απόσπασμα-θραύσμα του Λευκού Στρατού, επομένως ενάντια σε ένα λιγάκι Φράξια του Λευκού Στρατού (Weisse Armee Fraktion, WAF). Παρ’ όλα αυτά, ήδη στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αντιδράσεις και οι επιδράσεις ήταν εκπληκτικές και συγκλονιστικές για μερικούς που νωρίτερα είχαν θεωρήσει την προκήρυξη «ίσως λιγάκι υπερβολική». Ασθενοφόρα τα οποία,  καλεσμένα από τους ιδίους τους ιατρούς, είχαν σπεύσει για να τους παρέχουν βοήθεια, για να τους σώσουν. Από τι; Από αυτό το κομμάτι χαρτιού (βλ. επόμενη σελίδα). Αυτή η προκήρυξη λοιπόν μοιράστηκε σε εκατοντάδες αντίγραφα, και μερικές εκατοντάδες μας παρακάλεσαν εντός των πρώτων τριών ημερών να την τυπώσουν με δικά τους έξοδα και να την μοιράσουν. Αυτό και έγινε.

* «Scheissegalgesund, Verwurschtelegalscheiss». Στην κατά γράμμα μετάφραση: «σκατά ίσον υγεία / ανακατωσούρα ίσον σκατά». Η συντομογραφία αυτή, αυτή η άσχημη έκφραση για να ‘γλυτώσουν’ οι αναγνώστες από το να διαβάσουν χιλιάδες σελίδες πολιτικό-φιλοσοφικών κειμένων, τις οποίες ούτως ή άλλως δεν τους αρέσει να κατανοήσουν και ακόμα λιγότερο να διαβάσουν, ναι, ούτε στη Ελλάδα. Μια άσχημη έκφραση, η οποία συμπεριλαμβάνει, με βάση το ιατρό-καπιταλιστικό σύστημα, τη βιομηχανοποιημένη ανακατωσούρα [(Wurst)fabrikatives) δηλ. το ‘verwurschteln’ που γίνεται στην κατασκευή των προϊόντων, π.χ. της αλλαντοποιίας, περιγράφει με κατάλληλο τρόπο αυτή την ανακατωσούρα], το ανθρωπόμορφο, και την αυτόματη λειτουργία του συστήματος της αγοράς και τα θέτει ως ένα, δηλ. ως ενιαίο (‘in Eins setzen’), μια έκφραση (το ‘scheissegalgesund, verwurschtelegalscheiss‘) ναι μεν δραστική και αηδιαστική αλλά πλήρως ταιριαστή στο αντικείμενο. Και αλλού (π.χ. στην Ελλάδα) ίσως θα έπρεπε να μάθει κανείς να διαβάζει (και να κατονομάζει), χάριν εναλλαγής, γράμμα με γράμμα και δυνατά, παρόμοιες (‘άσχημες’) λέξεις-εκφράσεις που έχουν γίνει ‘ευχερείς’ στη χημεία, στη φυσική, στην τεχνολογία και όπου κι αν είναι, για να κατανοήσει ξανά ότι κάθε μια λέξη σε όλες τις επιστήμες χωρίς εξαίρεση ανοίγει το νου για τους πιο ποικίλους μύθους, τα διάφορα ψέματα και παραμύθια, λαμβάνοντας υπ’ όψη την ιστορία και τις συνέπειές της, κρίκο με κρίκο μια αλυσίδα φθοράς για τη ζωή και την καταστροφή και μόνο. Αν το πάρετε κυριολεκτικά, γράμμα με γράμμα, αυτό σημαίνει, σε εφαρμογή στα εν λόγω περιστατικά, ότι σκοτώνονται εκατομμύρια ‘ετικεταρισμένοι’ με τόσο αυτονόητο τρόπο όσο στην αγορά πωλούνται και αγοράζονται ‘πράγματα’.

Ειδικότερα [v]
Θέμα: Συμπόσιο της Βιέννης από 5 έως 7 Νοεμβρίου 1998
(ή: Από το φλιτζάνι με το δηλητήριο στον κανιβαλισμό-γενοκτονία)

Δήλωση

Σ’ αυτό το συνέδριο και εγώ, ο K. S., δεν συμμετέχω, παρ’ όλο που έλαβα πρόσκληση από τον κ. Δρ. Spann να κάνω μια έκθεση βιβλίων.

Την τελευταία φορά, Γενάρης 1998, έκανα εδώ μια δήλωση ως ασθενής του Μετώπου των Ασθενών. Περί αυτής υπήρξαν ρεπορτάζ στον ημερήσιο τύπο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ακόμα και στο CNN live. Από το Γενάρη μέχρι και σήμερα  κ α ν έ ν α ς  από εκείνους που τότε ήταν παρόντες   δ ε ν   έ μ α θ ε  τ ί π ο τ α από αυτό και, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου για αυτή τη φορά, κανένας από τους νεοεισερχόμενους  δ ε ν   ή θ ε λ ε   ν α   μ ά θ ε ι  κ α ν ε ί ς  κ ά τ ι   π α ρ α π ά ν ω.

Ο διεθνής στρατός των ιατροκεφαλαιοκρατών, ο στρατός εν λευκώ, και οι οπαδοί του  κ α ι  ε δ ώ , είναι ανίκανος να διδαχθεί, λόγω των συμφερόντων του. Είναι ολοφάνερο. Στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να μάθουν κάτι παραπάνω από τους Ναζί, ενάντια στους οποίους εδώ αντιπαρατάσσονται τόσο με προσχήματα όσο και υποκριτικά.

Οι επιστήμες, ιδιαίτερα οι θετικές επιστήμες ως μαθηματική και ως επιστήμη της φύσης, ήταν από τα  θ ε μ έ λ ι α  τους ολόιδιες, ακόμα  π ρ ι ν  από τους Ναζί:   Λ ο γ ι κ ή  της αγοράς-φόνου (Mordmarktlogik), λ ο γ ι κ ή  της εξαίρεσης της αντίφασης [Λογική του αποκλεισμού της αντίφασης (Logik vom ausgeschlossenen Widerspruch)]. Τι; Πώς; Nota bene! Δόγμα της ταύτισης για κάθε εμπόριο/συναλλαγή και για κάθε αλλαγή (Dogma der Identitaet fuer allen Handel und Wandel), από τον μονετ-άρι(ο)σμο, (monet-arisch) μέχρι και … λογικά!: ολοκαύτωμα-λογικά, λογικά! «Αυθεντικές ταυτότητες»[vi] από τον Αριστοτέλη[vii] και τον Θωμά, τον Άγιο του Ακινιάτη,[viii] τις Πυρές του Δυτικού μεσαίωνα, μέχρι και …, και δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Δες το πρόγραμμα αυτού του συνεδρίου: γνήσια, αληθινά-γνήσια, πραγματικά-γνήσια! Γνήσια ίσον αυθεντικά, με ακρίβεια όπως στους χειροκίνητους τροχούς προσευχών  (Gebetsmuehlen-exakt, prayer wheel exact),[ix] σε ψηλές ταχύτητες, άριος (arisch),[x] άριο-κώλο-ιατρικό (ar-sch-ztlich), νατουραλιστικό (naturalisch), λογοτεχνικ-άριο (liter-arisch),[xi] και λογικά, ολικό-λογικά, ολο-καύτωμα-λογικά![xii] : τότε μονετ-άρι(ο)σμος,[xiii] σήμερα ψηφιακό (digitalisch), με μια λέξη: λογιστ(ικ)-άριος (logist-arisch) (βλ. Ράσελ),[xiv] αυθεντικά  και ταυτόσημα, όμως γνήσια!

Η επιστημονική ιστορία, η επιστήμη της ιστορίας,[xv] προπάντων ήταν η ιστορία  τ ω ν    ν ι κ η τ ώ ν , οι οποίοι φτιάχνουν τις ‘ιστορίες’ και τις ψευδολογούν.

Η ηθική έγινε και έμεινε υπόθεση ολίγων εκκεντρικών ελίτ (Elitaerspinner) αντί να γίνει υπόθεση ό λ ω ν, σε αναλογία με την αρχική της σημασία ως καθυπόταξη των θεών και ειδώλων, και συγκεκριμένα  ε ν ά ν τ ι α  σ’ αυτά τα φουσκωμένα φυτά των βάλτων και ηθικό-βασανιστήρια.

Με λίγα λόγια: Κ ά θ ε  επιστήμη, και μέχρι τώρα και μελλοντικά, μαζί με όλα τα συνέδριά της, κάθε επιστημονικότητα, είναι και παραμένει κάθ’ αυτή επιστήμη των ιατρο-κεφαλαιοκρατών, και ένας Χίτλερ ως δήμιος-δούλος πάντα βρίσκεται. Στα θεμέλια και τα αποτελέσματά τους είναι ολόιδιες, είναι καταστολή και οκνηρία [Unterdrueckung und Drueckebergerei], από τη φυσική μέχρι και τη φιλοσοφία, και με την ιατρική ως κορύφωμα όλων αυτών των δημιουργιών και της ίδιας της πράξης της δημιουργίας [άδειασμα (allemachen) δηλ. εκτέλεση των ‘άχρηστων υπάρξεων’ (Ballastexistenzen) και της ανισό-τιμης  (inaequi-valenten), δηλ. άνευ-άξιας, ‘μη υγιούς’ και α-θεραπεύσιμης ζωής], και με την  γ ο ν ι δ ι ο-κτονική  γενοκτονία ως προσωρινό επιπλέον κερδοφόρο επίτευγμα.

Εξ’ αιτίας αυτού και εγώ παλεύω και συγχρόνως μαθαίνω, ποτέ αδίδαχτος, αποκλειστικά δια της αρρώστιας και δια της πράξης μέσω της αρρώστιας εντός και δια μέσου της ουτοπίας της αρρώστιας [Diapathik und Pathopraktik in Utopathie].

Να απομακρύνετε την απάτη και την αγυρτεία των ιατρο-κεφαλαιοκρατών!
Να θέσετε την τάξη των ιατρο-κεφαλαιοκρατών σε μηδενική βάση διατροφής!
Να απελευθερωθείτε από αυτήν, και αυτή από τον ίδιο τον εαυτό της!

Από την τάξη των ασθενών προς το γένος των ανθρώπων
δια της ισχυρής μέσω της αρρώστιας νέο-επανάστασης!

K.S. μαζί με SPK/PF(H)

Μετάφραση: Hans Drager

[i] Η έρευνα για τα εγκλήματα του γιατρού Viktor von Weizsäcker μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτράπηκε στη μεταπολεμική Γερμανία χάρη στην επιρροή της οικογένειας Weizsäcker. Ενώ ο αδελφός του Ernst von Weizsäcker, υφυπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών από το 1938 έως το 1943, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του στην απέλαση των Γάλλων Εβραίων σε μία από τις δίκες που ακολούθησαν τη δίκη της Νυρεμβέργης για εγκλήματα πολέμου το 1948, ο αδελφός του Viktor ήταν πιο τυχερός. Χάρη στις διασυνδέσεις του με επιστημονικούς κύκλους και με κύκλους της προτεσταντικής εκκλησίας, κατάφερε να αποκτήσει το λεγόμενο “Persilschein” από τις κατοχικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της λεγόμενης φάσης της αποναζιστικοποίησης, δηλαδή μια επιβεβαίωση από την αρμόδια Spruchkammer (Χαϊδελβέργη) ότι δεν είχε συμμετάσχει σε ναζιστικά εγκλήματα και δεν έτρεφε εθνικοσοσιαλιστικά φρονήματα. Στη συνέχεια, το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης τον διόρισε τακτικό καθηγητή, αργότερα επικεφαλής της κλινικής και τον τίμησε μεταθανάτια, δίνοντας το όνομά του σε ένα ινστιτούτο.
Πρόκειται για το ίδιο πανεπιστήμιο του οποίου το πανεπιστημιακό νοσοκομείο 25 χρόνια αργότερα απέβαλε 80 ασθενείς και τον γιατρό τους, τον Δρ Βόλφγκανγκ Χούμπερ, επειδή τόλμησαν να πάρουν την ασθένειά τους στα χέρια τους και να οργανωθούν ως Σοσιαλιστική Κολεκτίβα Ασθενών (SPK). Βλέπε Εγκώμιο για τα 25 χρόνια SPK

[ii] Βλ. και το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη, Η ολική επαναφορά της «φυλετικής υγιεινής» με σκόπιμη κατάρρευση του ΕΣΥ και την ανακοίνωση του ιδρυτή της Σοσιαλιστικής Κολεκτίβας Ασθενών (SPK) και του Μετώπου Ασθενών (PF) – SPK/PF(H), Wolfgang Huber, στο συνέδριο του Movimento Freudiano με θέμα La Follia (Η Τρέλα) στο Milano to 1976, Η Ιατροκρατία σε παγκόσμια κλίμακα

[iii] Βλέπε Η υπόθεση της διαρροής του κορωνοϊού στο εργαστήριο (Α μέρος και Β μέρος), Ξαστεριά, 29 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου 2021. Και για την δήθεν έρευνα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας σε σχέση με την προέλευση του Κορωνοϊού βλέπε Σταματήστε τον κλέφτη!” φωνάζει ο κλέφτης … Η φαρσοκωμωδία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ξαστεριά 5/09/2021.

[iv] Στην Ελλάδα, τα ιατρικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος στην Παιδιατρική Πτέρυγα Am Spiegelgrund αναδείχθηκαν με άρθρο στην ΕΦΣΥΝ της 14.03.2017 με τίτλο «Ο “Μένγκελε” ζούσε ανάμεσά μας». Το άρθρο, το οποίο αναδεικνύει κυρίως τις εγκληματικές ενέργειες του Χάινριχ Γκρος, γιατρού που εργαζόταν στην παιδική πτέρυγα, και την καριέρα του μετά τον πόλεμο ως δικαστικού πραγματογνώμονα που διορίστηκε από όλα σχεδόν τα δικαστήρια, αναφέρει επίσης ότι η κακομεταχείριση των ψυχιατρικά ως μη φυσιολογικά διαγνωσμένων παιδιών με ψυχοφάρμακα, εξαναγκάζοντάς τα να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους, συνεχίστηκε μέχρι το 1985, έτος κατά το οποίο έκλεισε το άσυλο Am Spiegelgrund.
Για τη συμμετοχή του παιδιάτρου Άσπεργκερ στο πρόγραμμα ευθανασίας βλέπε το άρθρο της Λένα Κυριακίδη στην ΕΦΣΥΝ τις 18.04.2021: «Συνεργάτης των ναζί» ο παιδίατρος Άσπεργκερ | Η Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)

[v] Οι ακόλουθες υποσημειώσεις προστέθηκαν μετά από αλληλογραφία μεταξύ των μεταφραστών και των συγγραφέων – συντακτών αυτής της προκήρυξης περί της επιστήμης. Οι εν λόγω συσχετισμοί και συναρτήσεις εκτίθενται μεταξύ άλλων στο κείμενο «Zahlen und Ueberzaehlige» («Αριθμοί και υπεράριθμοι») που γράφτηκε για ένα ετήσιο διεθνές συνέδριο στο Μιλάνο της Ιταλίας, το οποίο εντυπωσίασε όλη την Ευρώπη εξ αιτίας του υψηλού επιπέδου του και στο οποίο μας παρακάλεσαν κατ’ επανάληψη για να εκθέσουμε τα αποτελέσματα της θεωρίας και της πράξης μας. Οι σχετικές ανακοινώσεις μας δημοσιεύτηκαν έπειτα στα πρακτικά των συνεδρίων και σε διάφορα περιοδικά στην Ιταλία και στη Γαλλία. Το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύτηκε στα γερμανικά (‘‘Zahlen und Ueberzaehlig’’) και στα ιταλικά (‘‘Numeri e resti’’) και θα το βρείτε στα έγγραφα του SPK [PATIENTENFRONT(hu) – SPK IV, Heidelberg 1990]. Στην ελληνική γλώσσα εδώ: Αριθμοί και υπεράριθμοι.

[vi] ‘Αυθεντικές ταυτότητες’: Στην ανακοίνωσή τους για το συνέδριο, οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν  τις λέξεις ‘αυθεντικός’ και ‘γνήσιος’ (επομένως δυο λέξεις της ίδιας σημασίας) στην διατύπωση «γνήσια αυθεντικά», με την οποία αναφέρθηκαν –επομένως πλεοναστικά– π.χ. σε ‘γνήσιες-αυθεντικές αφηγήσεις εκ μέρους γνησίων-αυθεντικών  αιχμάλωτων των στρατοπέδων  συγκέντρωσης των Ναζί’. Με τον τρόπο αυτό οι παρόντες επιστήμονες προσπάθησαν να προφυλαχτούν από κάθε πραγματική αντιμετώπιση και από κάθε αυτο-κριτικό συμπέρασμα για τον ίδιο τον εαυτό τους, με την δικαιολογία ότι αυτοί τότε απουσίαζαν. Ακριβώς ενάντια σ’ αυτή τη στάση τους επιτιθέμεθα με την τριπλή εκφώνηση της λέξης ‘γνήσια’.
‘Ταυτότητες’: Εννοούνται οι μη-διαλεκτικές ‘ταυτότητες’ της εξαίρεσης της αντίφασης, δηλ. οι κατηγορίες του ‘κανονικού’ στοχασμού (Die Kategorien des ‘normalen Denkens’) όπως χώρος, χρόνος, ποσότητα, ποιότητα, αιτία, συνέπεια κτλ. Όπως αναφέραμε στο κείμενο «Zahlen und Ueberzaehlige» [«Αριθμοί και Υπεράριθμοι» (SPK III και PATIENTENFRONT / SPK IV)], οι κατηγορίες του στοχασμού (Denkkategorien) προκύπτουν από την πράξη της ανταλλαγής (Tauschhandlung). Επομένως είναι σφαλμένες, ιστορικά σχετικές, χρονικά περιορισμένες και δεν έχουν αιώνια ισχύ. Οι στοχαστικοί νόμοι (Denkgesetze) δεν ισχύουν για πάντα. Στη διαλεκτική, τη μόνη μέθοδο που αποδεικνύεται αληθής (ακριβέστερα στη διαλεκτική με βάση την αρρώστια, τη Diapathik) η ‘ταυτότητα’ εμπεριέχει ήδη τη ‘διαφορά’ ή ως εσωτερική (in sich) ή ως εξωτερική (an sich) της έκφραση. «Η ταυτότητα είναι κάθ’ αυτή η διαφορά» (‘‘Die Identitaet  ist an sich der Unterschied’’). Οι ‘ταυτότητες’ εκείνων του συνεδρίου επομένως δεν είναι καθόλου ταυτότητες, και ακόμα λιγότερο είναι ‘γνήσιες’ ή ‘αυθεντικές’.

[vii] Γίνεται αναφορά στο Αριστοτέλη επειδή καθόρισε 12 κατηγορίες στις οποίες στηρίχτηκε η φιλοσοφία. Στοχαστικές κατηγορίες από τις οποίες μία ήταν η κατηγορία της ‘ταυτότητας’. Ο Ιμάνουελ Καντ συνέλαβε τις κατηγορίες του Αριστοτέλη και τις μετέτρεψε σε 10 κατηγορίες συν 2 μορφές βασικής αντίληψης (δηλ. χώρος και χρόνος) (Grundanschauungsformen).

[viii] Γίνεται αναφορά στο Θωμά του Ακινιάτη ως τον κορυφαίο φιλόσοφο της μεσαιωνικής σχολαστικής, δηλ. της φιλοσοφίας του μεσαίωνα, επειδή η φιλοσοφία του στηριζόταν στον Αριστοτέλη.
Αυτό σημαίνει ότι στη ‘φιλοσοφία της Δύσης’ όπως και στο καθημερινό στοχασμό (Alltagsdenken) της ήδη από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και την ανταλλαγή εμπορευμάτων που τότε ξεκίνησε, εξελίχτηκαν εκ της πράξης της ανταλλαγής στοχαστικές κατηγορίες, στις οποίες σκέφτονται όλοι όσοι ζουν σε προχωρημένες κοινωνίες ανταλλαγής εμπορευμάτων, όπου για όλα και όλους μεσολαβεί το χρήμα (fortgeschrittenen geldvermittelten warentauschendenGesellschaften), ανεξαρτήτως εάν οι ίδιοι το συνειδητοποιούν ή όχι. Και αυτό έχει σημασία για την κριτική της επιστήμης, διότι κάθε επιστήμη είναι σφαλμένη, και όχι μόνο η ‘επιστήμη του πνεύματος’ και οι ‘κοινωνικές επιστήμες’ αλλά ιδιαίτερα και η ή κάθε ‘επιστήμη της φύσης’, επειδή αυτή/αυτές στηρίζονται σ’ εκείνες τις εσφαλμένες στοχαστικές κατηγορίες. Όταν παραλείπει κανείς να στρέψει την κριτική του και να επιτεθεί ενάντια σ’ αυτές τις στοχαστικές προϋποθέσεις και κατηγορίες, από επαναστατική πλευρά αφοπλίζεται εντελώς ενάντια στις επιστήμες της φύσης.
Όπως παρατηρήσατε σωστά στην πρώτη σας ανάγνωση (μέσω του διαδικτύου), με το κείμενο αυτό η επιστήμη εκμηδενίζεται (vernichtet) εντελώς και θάβεται κάθε στήριγμά της, επειδή αποδεικνύεται ότι κάθε επιστήμη στηρίζεται στη λογική της εξαίρεσης της αντίφασης, δηλ. στην ταύτιση που αποκλείει την αντίφαση, τη λογική του «Α=Α», και αυτή προκύπτει από την πραγματική εξίσωση (εξομοίωση και ισοφάριση) των διαφορών στην ανταλλαγή των εμπορευμάτων, έτσι ώστε π.χ. ο φόνος ανταλλάσσεται με το χρήμα, αρκεί να μην υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο (Λογική της αγοράς φόνου)! Και αυτή η λογική, αυτός ο στοχασμός συμπεριλαμβάνει αναπόφευκτα την εξαίρεση των «υπεράριθμων». Από αυτή τη λογική προκύπτει αναπόφευκτα ο φόνος όλων εκείνων που δεν βρίσκονται εντός του κανόνα, μέχρι την ευθανασία, συμπεριλαμβανόμενης και της ‘διαφορικής  ευθανασίας’ σε όσους παραμένουν εντός του κανόνα.

[ix] ‘Τροχός προσευχών’ – Τοποθετούνται χαρτάκια με θρησκευτικούς στίχους μέσα σε ένα  στρόγγυλο δοχείο, το οποίο μπορεί να γυρίσει κανείς με ένα σκοινάκι. Κάθε περιστροφή αντιστοιχεί σε μια προσευχή.
Η γερμανική λέξη ‘Gebetsmuehle’ (‘μύλος προσευχών’ στην κυριολεκτική της μετάφραση) συνδέει συνειρμικά το «μύλο» με τις αντίστοιχες μηχανικές διαδικασίες όπως το ‘αλέθω’, το ‘κονιορτοποιώ’, το ‘θρυμματίζω’, το ‘συντρίβω’ κτλ. Αυτή η αστόχαστη, αδιάφορη και μονότονη πράξη (το να γυρίζει κανείς το ‘μύλο’ με το χέρι) γίνεται ισότιμο με την πράξη της προσευχής, η οποία παλιότερα όμως υπήρξε κάτι πνευματικό, και όχι μόνο, είχε δηλ. περιεχόμενο και μπορούσε να γίνει έντονο βίωμα (βλ. παρακάτω όπου γίνεται αναφορά στην «καθυπόταξη των θεών» στις θρησκείες της αρχαιότητας).

[x] ‘άριος’ – να μην γίνει σύγχυση με τον Άρειο και τη χριστιανική δοξασία του, μια δοξασία που υπέστη διωγμούς και ηττήθηκε (βλ. σε κάποια Εγκυκλοπαίδεια). Το επίθετο «άριος» (arisch) αναφέρεται εδώ όπως και στα σύνθετα που ακολουθούν, στη φυλή των Αρίων, στην «άρια φυλή», στην οποία αναφέρονται οι ιατροί-δημιουργοί της «επιστημονικής θεωρίας των φυλετικών διακρίσεων» (‘wissenschaftliche Rassenlehr’‘) του περασμένου αιώνα για να θεμελιώνουν επιστημονικά την υπεροχή της λευκής φυλής, Πρόκειται λοιπόν για ένα δημιούργημα των ιατρών το οποίο οι Ναζί, στη συνέχεια και με οδηγία τους, επιδιώξανε να πραγματοποιήσουν.

[xi] ‘λογοτεχνικ-άριο’ – ‘liter-arisch’ (στα γερμανικά) αυτή η ‘σύνθεση’ λέξεων για να γίνει κατανοητό ότι όποτε αναφέρεται στη λογοτεχνία κανείς δεν σκέφτεται την «εξύμνηση των Αρίων» και το ρατσισμό ενάντια στους «Μη-Αρείους» που την συνοδεύει, μολονότι ήδη η λέξη ‘liter-arisch’, για να μην μιλάμε για τα σχετικά συμφραζόμενα, διαπνέεται από ρατσισμό.

[xii] ‘λογικά’ – ‘logo’ (στα γερμανικά) – εκφορά του λόγου, ιδιαίτερα στους νέους, για να δηλώνουν με έμφαση ότι ‘κάτι είναι λογικό’, ότι ‘είναι αυτονόητο’. Τα σύνθετα που ακολουθούν (‘ολικό-λογικό’, ‘ολοκαύτωμα-λογικό’), οι επαναλήψεις, εδώ λειτουργούν ως σαρκασμός, ως καυστική κριτική και ειρωνεία, επομένως δείχνουν κλιμάκωση και συγχρόνως εκφράζουν και μέτωπο και οργή ενάντια σ’ αυτές τις πράξεις σφαγής και καταστροφής που λαμβάνουν χώρα εδώ και χιλιετίες σε όσους δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν (ακόμα) να αμύνονται ενάντια σ’ αυτά.

[xiii] ‘μονετ-αρι(ο)σμός’ – ‘monet-arisch’ (στα γερμανικά): Και σ’ αυτή την περίπτωση, δηλ. σε ο, τι συσχετίζεται με το χρήμα, κανείς δεν το συνδέει με ιδεολογίες όπως εκείνες περί της ‘άριας φυλής’ δηλ. ‘κυρίαρχης  φυλής’.

[xiv] ‘λογιστι(ικ)-άριος’ – ‘logist-arisch’ (στα γερμανικά): Πρόκειται για μια λέξη που πλάσαμε εμείς από τη γνωστή λέξη ‘λογιστική’. Αναφερόμαστε στον Μπέρτραντ Ράσελ ο οποίος ασχολήθηκε πολύ με τη λογιστική, όχι με την στρατολογική της έννοια π.χ. ως εφοδιασμός, αλλά ως φιλοσοφία, στρατολογημένη ενάντια στη διαλεκτική και πρόδρομος των αριθμομηχανών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τον ‘κομπιουτερισμό’. Πριν μερικές δεκαετίες η λογιστική ήταν ό,τι σήμερα είναι η πληροφορική, το ψηφιακό σύστημα του κομπιούτερ, το οποίο μπορεί να διακρίνει μόνο ανάμεσα στο μηδέν και το ένα.

[xv] Με τον όρο ‘επιστημονική ιστορία’ δεν εννοείται η ‘ιστορία της επιστήμης’ αλλά η ιστορία ως επιστήμη, συνεπώς ό,τι οι ιστορικοί στα πανεπιστήμια ή όπου και να είναι ασκούν ως ειδικότητά τους. Ιστορία είναι ένας επιστημονικός κλάδος όπως όλοι οι άλλοι κλάδοι των επιστημών, και είναι ‘η ιστορία των νικητών’, είναι δηλ. παραμύθι, παραποίηση, μονόπλευρη αφήγηση των γεγονότων. Αντί για ‘επιστημονική ιστορία’ θα μπορούσαμε να μιλάμε και για ‘δημοσιευμένη ιστορία’ ή για την ιστορία όπως την μαθαίνει κανείς στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.