Ένα άρθρο-αχταρμάς, που μπερδεύει ακόμα και τη Μεγαλόπολη με τη …Μεγαλούπολη εμφανίστηκε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου – Μεγάλη η Χάρη του- στη Γερμανική Tageszeitung κι αμέσως προωθήθηκε από τη Deutsche Welle και τα Μέσα της 1ης λίστας Πέτσα, ακόμα και από κάποια που είχαν “τσιμπήσει” μόλις 1 χιλιάρικο +ΦΠΑ: μια αναζήτηση με το λήμμα “η Ελλάδα επιστρέφει στο λιγνίτη” θα σας δώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η συστηματική διακίνηση ενός δημοσιεύματος, που εμφανώς ανησυχεί για τα Γερμανικά συμφέροντα, δείχνει την κατάντια του κάποτε αυτοαποκαλούμενου “προπύργιου της δημοκρατίας”.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αθετεί τη διακηρυγμένη πρόθεσή της να προωθήσει σε χρόνο-ρεκόρ την ενεργειακή στροφή στην Ελλάδα” γράφει το άρθρο, ανησυχώντας προφανώς μήπως η Ελλάδα δεν γίνει γρήγορα σκουπιδότοπος Γερμανικών ανεμογεννητριών και χαθούν κάποιες απ’ τις δήθεν “πράσινες” θέσεις εργασίας της Μίζενς και της λοιπής Γερμανικής βιομηχανίας.

Μια ματιά ωστόσο στα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστήριου Ενέργειας για … τις 27/10/2021 είναι αρκετή για να διαλύσει τις όποιες ανησυχίες των Γερμανών: μόλις στο 4,88% ο ΕΓΧΩΡΙΟΣ λιγνίτης με μόλις 330MW, σαν να δουλεύει δηλαδή μόνο μια λιγνιτική μονάδα, η Άγιος Δημήτριος 5, κι όλες οι υπόλοιπες να κάθονται. Από την άλλη μεριά, στο 47,04% το 100% ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ φυσικό αέριο, κι ας είναι πλέον πανάκριβο, ας τινάζει στον αέρα τους λογαριασμούς του ρεύματος και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ας εξοντώνει οικονομικά τους καταναλωτές. Το είχαμε άλλωστε επισημάνει απ’ τις αρχές του μήνα, πως η διοίκηση της ΔΕΗ επιμένει να καίει πανάκριβο φυσικό αέριο, αντί για τον φθηνότερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη. Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε πως αφενός τη συμφωνία για να έρθει το φυσικό αέριο στην Ελλάδα είχε υπογράψει ο Μητσοτάκης-πατήρ, αφετέρου στην Ελλάδα πληρώναμε πάντα το αέριο κάπου 30% πάνω απ’ τις υπόλοιπες χώρες: είμαστε κιμπάρηδες, πώς να το κάνουμε!

Την ίδια ακριβώς στιγμή, που οι Γερμανοί “ανησυχούν” για το τι κάνει η Ελλάδα, μια αεροφωτογραφία, που τραβήχτηκε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου – Μεγάλη η Χάρη του-, αποκαλύπτει το μέγεθος της Γερμανικής υποκρισίας. Παρατηρείστε καλά και μετρήστε τους πύργους ψύξης που δουλεύουν: κάθε πύργος αντιστοιχεί σε μια θερμική μονάδα και διακρίνεται απ’ τους υδρατμούς που εκπέμπει. Πρόκειται μάλλον για το εργοστάσιο Boxberg, ανατολικά της Δρέσδης, το οποίο καίει το Γερμανικό λιγνίτη, το Schwarze Gold, το δικό τους μαύρο χρυσό, όπως τον είχε αποκαλέσει η Μέρκελ το 2013. Η ίδια Μέρκελ που εντελώς προκλητικά επέλεξε την επέτειο του ΌΧΙ στο φασισμό και το ναζισμό, για να ‘ρθει και ν’ αποχαιρετίσει τα φιλαράκια της και τους υποτακτικούς της στην Αθήνα …

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr